Suzanne Knol logo

Hey hallo mooie JIJ!

Mijn website is enorm in verandering en zeker nog niet volledig of naar mijn zin, maar gezien de grote vraag naar meer informatie over Neural Reset Therapy en Quantum Alignment Technique heb ik ervoor gekozen om in ieder geval alvast wat online te zetten. Het is dus verre van ideaal, maar kijk daar even doorheen… Komende weken zal er meer informatie toegevoegd worden over wat het precies allemaal is en hoe het werkt.

Hoe dan ook: Superleuk dat je mijn website hebt gevonden en een kijkje komt nemen!

Als je pijn in je lijf hebt, of het nu chronisch is, van fysieke of emotionele oorzaak, dan ben je hier aan het goede adres!

Willekeurig wat voor pijn je hebt, langdurig of kort, met of zonder oorzaak, met NRT en/of QAT is het heel goed en blijvend te behandelen.

Tot nu toe (nauwelijks een maand van behandelen) zijn er al diverse successen behaald door cliënten:

 • hielspoor
 • tennisarm
 • carpaaltunnelsyndroom
 • langdurige spierpijn
 • bekkenpijn

Aan de aantallen reacties op mijn oproepje voor proefpersonen net na mijn opleiding, kreeg ik bijna het idee dat er nauwelijks nog mensen rondlopen zonder pijn, of dat nu chronisch is of valt in de categorie PHPD (pijntje hier pijntje daar).

Inmiddels weet ik ook dat er mensen zijn die niet zozeer pijn ervaren, nergens perse last van hebben, maar door een behandeling met NRT en/of QAT zich toch vele malen lekkerder in hun vel voelen. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal. En ze hadden geen idee dat hun spieren wel behoorlijk stijf en strak waren.

Ook weer niet zo heel vreemd als je bedenkt dat ons lichaam werkelijk briljant is in het zich aanpassen aan allerlei bewegingen, situaties en moeilijkheden. Zodra je ergens pijn hebt ga je (soms maar een fractie) anders bewegen om die pijn te vermijden. Dit noemen we compenseren. 

Logisch natuurlijk en veelal ook noodzakelijk om jezelf geen grotere schade toe te brengen. Helaas bestaat de mogelijkheid dat nadat de pijn weg is, je evengoed nog dezelfde bewegingen maakt. Dus dat je blijft compenseren. Dit betekent ook dat je spieren dus een andere beweging maken dan ze oorspronkelijk bedoeld zijn te maken. Wanneer dit lang aanhoudt, gaan ook gewrichten, gewrichtsbandjes, pezen en zelfs organen anders bewegen.

 Begin je een idee te krijgen wat het gevolg is van voorgaand verhaal?

Juist, het hele lichaam raakt na verloop van tijd ontregeld, onstabiel en gaat allerhande klachten vertonen waarvan in de meeste gevallen geen oorzaak voor te vinden is en je van het kastje naar de muur gestuurd wordt met opmerkingen als:

 • ‘het zit tussen je oren’ 
 • ‘u mankeert niks mevrouw’  
 • ‘u moet meer gaan bewegen’ 
 • ‘ga maar naar een fysiotherapeut/ostheotherapeut/Mensendieckthereapeut etc
Daarnaast is het ook mogelijk dat je al heel (je leven) lang allerlei emoties en gevoelens hebt genegeerd, ontkent, weggedrukt en vermeden hebt. En/of fysiek of emotioneel trauma hebt ervaren, groot of klein, bewust of onbewust…
Ook dit uit zich vaak fysiek en kan zich overal in het lichaam laten voelen. Het lichaam onthoudt!
Met name van dit soort pijnen is de oorzaak zelden of nooit te vinden.
Gelukkig is er wel wat aan te doen!
Voor alle behandelingen geldt: als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je krijgen wat je altijd al hebt gekregen.
Met andere woorden, ook jij zult aan de slag moeten. 
Ik help je lichaam, spieren, mind en spirit een eindje op weg, maar alles is verbonden en alles werkt op elkaar in.
Je levensvisie, -houding en -instelling is ook belangrijk om in ogenschouw te nemen.
Ook dat hoef je niet alleen te doen, ik adviseer en informeer je graag en loop graag naast je tijdens je proces.
 

Ben je nieuwsgierig wat Neuro Reset Therapy of Quantum Alignment Technique voor jou kan betekenen?
Of wil je graag meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op:

 • e-mail: info@suzanneknol.nl
 • telefoon: 06-41509891

Ja!

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Suzanne Knol logo