Suzanne Knol logo
Suzanne Knol EMT

Een EMT sessie is als een dans met lichamen. 

Haar handen dansen met jouw lichaam. Het is niet liniair, niet logisch, maar het volgen van de energie van jouw lichaam. Het is niet rationeel, het geeft toegang tot het irrationele en de chaos waar verandering en de vraag bestaat.
Jouw lichaam communiceert met haar wat het nodig heeft, ze stelt jouw lichaam vragen wat het nodig heeft, waar haar handen nodig zijn en welke vaardigheden ze mag inzetten.

Waar heeft EMT o.a. prachtig resultaat bij?

  • Frozen shoulder
  • Reumatoïde en Osteoartritis
  • Littekenweefsel
  • Onverklaarbare fysieke klachten
  • Rugpijn
  • Nek- en schouderproblemen
  • Zenuwpijn en gevoelloosheid van ledematen of delen van ledematen
  • Gevolgen van bestraling

Een EMT sessie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en zorgt er ook voor dat het lichaam kan ‘unwinden’. Bij elk trauma op het lichaam, elke val, stoot of operatie kan het gebeuren dat het aangedane deel van je lichaam en met name het orgaan zich terugdraait naar haar oorspronkelijk staat, toen je nog foetus was. Dit is uiteraard geen bijdrage voor je lichaam, spieren, zenuwen, aanhechtingen EN organen!

Een EMT behandeling is een mogelijkheid om de creatie van ziekte, belemmeringen, vastheid, oordeel en pijn te deconstrueren, zodat er iets groters mogelijk is. Wat er specifiek gebeurt, is dat ze werkt aan de fascia, het bindweefsel. Fascia is een netwerk, van wat er uitziet als lijmdraden. Het houdt al je organen op hun plek en het is de bedoeling dat het soepel, levendig en flexibel en toch krachtig en stevig is. 

In heel veel gevallen hebben we delen van onze fascia dat er niet zo uit ziet en voelt. Dit kan een heel scala aan klachten veroorzaken, vaak ook onverklaarbaar en waarbij massage, ostheopatie, manuele therapie of chiropractie geen (blijvend) resultaat heeft.
De fascia is overal mee verbonden en vormt een belangrijke schakel in de communicatie met en in je lichaam, alswel dat het de verbinding vormt tussen het lichaam en de psyche. Wanneer een lichaam onder structurele stress moet functioneren, heeft dat effect op de fascia en zodoende ook op al het ander weefsel en organen in het lichaam.
Met andere woorden: Happy fascia happy body, happy you!

EMT is een creatie met lichamen!

En wil je een nog uniekere ervaring met EMT?
Dan kun je ook een sessie boeken samen met haar partner Jan-Willem.
4 handen aan jouw lichaam, een bijzondere en prachtige ervaring voor jou en je lichaam

Wat kunnen jij en haar met jouw lichaam creëren, voorbij wat je je voor mogelijk houdt?
Wat kunnen zij en jij met jouw lichaam creëren, voorbij wat je je voor mogelijk houdt?
Welke bijdrage kunnen zij en haar handen en energie zijn aan jou en jouw lichaam?
Welke bijdrage kunnen zij in hun handen en energie samen aan jou en jouw lichaam zijn?

Ben je nieuwsgierig naar wat een EMT sessie voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.

Ja!

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Suzanne Knol logo