Suzanne Knol logo

NRT – Neural Reset Therapy

De basis van NRT:

NRT is afgeleid van het werk van twee grote wetenschappers, Sherrington en Pflüger, die ruim een eeuw geleden het zenuwstelsel onderzochten om de fundamentele werkingswetten ervan bloot te leggen.

De wet van wederzijdse remming en de wet van symmetrie zijn tot nu toe grotendeels in het laboratorium gebleven. NRT is een praktische, snelle en betrouwbare manier om deze fysiologische wetten toe te passen met deze geavanceerde vorm van manuele therapie.

Spieren worden aangestuurd door het zenuwstelsel. Een juiste toepassing van NRT reset het zenuwstelsel om een spier te bevrijden van overmatige spanning. Met de reset zijn de knopen, pijn en strakheid verdwenen.  Mobiliteit en houding worden verbeterd.

Merk op dat NRT geen energetische methode is, maar gebaseerd is op heldere en duidelijke fysiologische en neurologische principes.

Hoe NRT werkt:

In jouw lichaam zitten gespecialiseerde zenuwbundels die mechanoreceptoren worden genoemd. De receptoren reageren op druk, snelheid, trillingen, rek en andere krachten. Wanneer receptoren een verandering detecteren, wordt er een signaal naar het ruggenmerg gestuurd en vervolgens doorgestuurd naar de hersenen.

Bij NRT stimuleert de therapeut kortstondig de receptoren die in de geselecteerde spier zijn ingebed, door te vragen om een positie vast te houden of om een beweging in een bepaalde richting. Of de therapeut tikt zo op een spier dat receptoren een speciale boodschap naar het ruggenmerg sturen.

Die nieuwe boodschap gaat door het ruggengraatintegratiecentrum, dat het zenuwstelsel zal resetten, zodat de spier neurologisch wordt geoptimaliseerd. Met de reset verdwijnen de spierpijn en strakheid binnen enkele seconden.

Hieronder een introductie en demonstratie video van de creator van deze methode, Lawrence Woods.

Ja!

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Suzanne Knol logo